17 Nisan 2010 Cumartesi

KAMIKAZE GIRLS


下妻物語
(Shimotsuma Monogatari)
(Kamikaze Girls)
Tür Komedi
Renkli Roman
Yazar
Novala Takemoto
Yayımcı Shogakukan
İngilizce Yayımcı
United States VIZ Media
Live-action film
Yönetmen Tetsuya Nakashima
Yayın Tarihi
2004
Süre 102 dakika
Manga
Yazar Yukio Kanesada
Novala Takemoto
Yayımcı Shogakukan
İngilizce Yayımcı
Canada United States VIZ Media
Demografik Shōjo
Magazin Betsucomi
Çıkış Tarihi
Haziran 11, 2004 – ongoing
Bölümler 1

Kamikaze Girls,Novala Takemoto tarafından yazılmış bir romandır.Daha sonra manga ve sinema filminede uyarlanmıştır.

Kamikaze Girls,tamamen farklı iki kişiliğe sahip olan Momoko Ryugasaki (Kuyoku Fukada) ve Ichigo "Ichiko" Shirayuri (Anna Tsuchiya) etrafında geçmektedir.Momoko bir lolita,Ichigo ise bir yankidir.Hikaye bu ikilinin arasındaki özel ilişki ve bağ üzerine kurulmuştur.Film Japonya'nın doğusundaki Ibaraki şehrinin Shimotsuma kasabasında çekilmiştir.

Film,Novala Takemoto tarafından yazılan aynı isimdeki romandan uyarlanmıştır ve 2002 yılında yayınlanmıştır.Dvd'si ise Kamikaze Girls ismiyle Ocak 2006'da Amerika'da yayınlanmıştır.Dvd'nin Amerikan versiyonu orjinal Japonca dil ve İngilizce altyazı ile birlikte gelmiştir.Dvd ekstralarında,Japonca film fragmanları,filmin iki yıldızının röportajları ve Anna Tsuchiya'nın bir müzik videosu bulunmaktadır.

FİLM
Hikaye
Film moped süren Momoko'ya bir arabanın çarpması ve geçmişine dönmemiz ile başlar.

Momoko,Kobe yakınlarında doğmuş ancak Fransız Rokoko dönemlerinde doğmuş olmayı isteyen bir kızdır.Babası ise sahte markalı giyim ürünleri satan küçük çaplı bir hayduttur.Bir süre sonra babasının başı Universal Stüdyoları,Versace ve birlikte çalıştığı çete ile belaya girer ve Mokoko ile birlikte annesinin Shimotsuma kasabasındaki evine taşınır.

Momoko kendine elbise almak için Tokyo'ya gider ve birçok pahalı elbise beğenir.Ancak o kadar fazla parası yoktur.Babasının sahte Versace giysilerini internetten satışa koyar ve almak isteyen Ichigo ile buluşur.Ichigo kaba konuşan,çocuksu bir motorsiklet çetesi üyesidir.(bōsōzoku)Zamanla,bu ikilinin arasında istemeden de olsa bir arkadaşlık başlar.

Filmin devamında ikilinin yavaş yavaş gelişen dostlukları ve yaşadıkları sıradışı olaylar anlatılır.

Oyuncular

Personel

ROMAN
Kamikaze Girls'ün romanı,film ile hemen hemen aynı doğrultuda gider ancak daha fazla detaylar içermektedir.

Kitap Momoko'nun,Japonya'nın kırsal kesiminde bulunan küçük kasabadaki lolita olarak yaşadığı hayatı anlatmasıyla başlar.Kasabaki tek lolita kendisidir ve hiç arkadaşı yoktur.Ancak bunu fazla umursamaz çünkü kendisini mutlu eden tek şeyin lolita kıyafetleri olduğunu düşünür.Ancak parası bitip lolita kıyafetleri alamadığı zaman babasının eski kıyafetlerini satmaya karar verir.Ichigo bu giysileri farkeder ve hepsinden çok etkilenir.Sürekli Momoko'nun evine,kendine ve çete üyesi arkadaşlarına bu kıyafetlerden almak için gelir.

Kitabın devamı film ile,Momoko'nun Isobe'ye elbisesine yaptığı işlemeyi gösterdiği bölüme kadar aynı şekilde ilerler.Herkes Momoko'nun yaptığı işlemeyi çok beğenir ancak fotoğraf çekimi sırasında bir kaza olur ve model çekimi yapamaz.Bu durumda giysinin boyutuna uygun tek kişi Ichigo kalır ve lolita giyiminden nefret etmesine rağmen zorla çekimi yapmak zorunda kalır.

Ichigo'nun motorsiklet çetesi modellik yaptığını öğrendiğinde öfkelenirler ve onu çeteden kovmaya karar verirler.Ayrıca onu ağır şekilde dövmek için meydan okumayı planlarlar.Momoko meydan okuma olayını öğrenir ve Ichigo'ya yardıma gider.

MANGA
Kamikaze Girls'ün manga versiyonu tek ciltten oluşur ve romanın kısaltılmış versiyonudur.Manganın ilk kısmı,romandaki olayların yarısını anlatır,devamında ise Ichigo'nun novelde aşık olduğu adamın ikiz kardeşine duyduğu aşkı anlatan ekstra bir senaryo içerir.Kamikaze Girls'ün mangası Yukio Kanesada tarafından çizilmiştir.

NOT:Bilgiler http://en.wikipedia.org/wiki/Kamikaze_Girls adresinden alınmıştır.Filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim,mükemmel bir film.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder