11 Mayıs 2010 Salı

SAKURAN


さくらん
Tür
Period drama
Manga
YazarMoyoco Anno
YayımcıKodansha
DemografikSeinen
MagazinEvening
Çıkış Tarihi
20012003
Ciltler1
Live-action film
YönetmenMika Ninagawa
YapımcıFellah Pictures
YazarYuki Tanada
BesteShiina Ringo
Çıkış Tarihi
Şubat 24, 2007
Süre111 dakika

Sakuran,Moyoco Anno tarafından yaratılmış bir manga serisidir.Oiran fahişesi olan bir genç kızın hikayesi anlatılır.

FİLM
Sakuran'ın filmi Japonya'da 24 Şubat 2007'de yayımlanmıştır.Filmin yıldızları Anna Tsuchiya ve ilk kez yönetmenlik yapmış fotoğrafçı Mika Ninagawa'dır.Ringo Shiina filmin müzik yönetmenliğini yapmış ve Heisei Fuzoku isimli albümü filmde soundtrack olarak kullanılmıştır.

Hikaye

Kiyoha,mahallenin en gözde Orianlar'ından biri olan Tamagikuya'ya satıldığında henüz bacak kadar küçük bir kızdır.İleride birinci sınıf bir fahişe, yani bir Orian olabilmesi için de;eğitilmeye, bir fidanken başlaması gerekmektedir.Fakat mahallenin yoluna düşmüş,satıldığını ve evine bir daha geri dönemeyeceğini unutmuş Kiyoha'nın aklı;hükmünün geçmediği dünyada değil, kiraz ağaçlarının çiçeklerindedir.

Kyoha,kendisini satın alan, kendisine bakan,kendisini eğiten ve hizmetkârı olduğu Orian Tamagikuya'da dahil olmak üzere,mahalle'deki herkesi küçümsemektedir.Dik kafalı ve keçi gibi de inatçı Kyoha'ya göre çevresindekiler ya fahişe,ya pezevenk,ya da cebi paralı bir abazadır. Mahalleye ve içindekilere,hesapta "kesintisiz" olan fakat her nasılsa ikide birde arızalanan kablonet kadar bile değer vermeyen Kyoha'nın eğitim süreci,akranlarından çok daha acılı geçmektedir.

Mahalleden birkaç kez kaçmaya çalışan fakat her seferinde yakalanarak cezalandırılan Kyoha,bir gün Tamagikuya Orian'a tüm nefretini kusar.Tamagikuya Orian ise,kısa zamanda çok iyi tanıdığı en kötü hizmetkârının en savunmasız yerini,inatçılığını hedef alır ve küçük Kyoha'ya, isteyen herkesin fahişe bile olamadığı bu mahallede,bu gidişle istese bile bir Orian olamayacağını hatırlatır.

Tamagikuya Orian abartmamaktadır.Mahallenin yazılı olmayan fakat çok yaman olan,kendine özgü kuralları vardır. Bu Mahallede gülen de,ağlayan da,bir şekilde kaybetmektedir.Bu koşullar altında bir Orian olmak,hele hele mutlu bir Orian olmak;çok az yiğidin harcıdır.Kiyoha'nın bir Orian olmayı kafaya koymasıysa,mahalledeki tüm dengeleri değiştirecektir.Çünkü bakışları,tavırları,konuşmaları ve çalımlarıyla herkesin nefretini kazanmayı başarmış Kiyoha,bir müşteriye nasıl davranılacağını ve kendisine nasıl bağlayacağını;doğuştan,hem de diğer tüm Orianlar'dan daha iyi bilmektedir.

Oyuncular
NOT:Bilgiler http://en.wikipedia.org/wiki/Sakuran ve http://www.arshiv.net/yazi/sakuran-2006 adresinden alınmıştır.Filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim,Anna Tsuchiya'nın performansı inanılmaz.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder